top of page

 

  • BF heeft een groot bereik: met 70% van de aangemelde huishoudens wordt contact gelegd;

  • Voor huishoudens die in traject zijn bij Bureau Frontlijn wordt in verreweg de meeste gevallen een oplossing gevonden voor hun problemen (dan wel stabilisatie);

  • Bureau Frontlijn kijkt breed, en pakt problemen op meerdere leefgebieden aan;

  • Aanmelding na een maand huurachterstand is te vroeg. Een deel van deze huurders lost de achterstand zelf op. Weinig éénmaands-aanmeldingen monden uit in een traject bij BF. Na vier tot zes weken lijkt een beter moment (bij cumulatieve achterstand van twee maanden);

  • Effectief handelen met preventieve werking verdient zichzelf terug: het is aannemelijk dat bij huishoudens die in een vroeg stadium actief door BF worden bereikt, erger wordt voorkomen;

  • (Incasso-)medewerkers kunnen meer huishoudens met huurachterstand aan BF melden (de groep baathebbers is groter dan nu wordt doorgezet)

  • Niet alleen vroegsignalering van huurders met nieuwe achterstand, maar ook ‘hersignalering’ van huurders die al langer betalingsproblemen hebben.

  • Zowel de werkbegeleiders BF als de corporatiemedewerkers benoemen dat de terugkoppeling over aangemelde huishoudens kan worden verbeterd.

De huurder moet de stap zelf zetten. Hoe vaak gebeurt dat dan? Hoe veel aanmeldingen komen bij de vraagwijzer? Dat weten we niet. Dat de huurder de stap moet zetten, is te makkelijk gezegd. Onwetendheid, onzekerheid, schaamte. Sommigen hebben een rugzakje. (Incassomedewerker Vestia)

De meeste mensen zijn echt blij als je contact zoekt. Mensen komen dan ook zelf tot oplossing.  Mensen hebben moeite om de stap te nemen er zelf uit te komen (incassomedewerker Havensteder)

Hulp vragen blijft moeilijk, misschien omdat het toegeven is aan je eigen onkunde of onvermogen. Doorverwijzingen naar de Kredietbank worden niet altijd opgevolgd. (medewerker Vraagwijzer)

Doelen in leefveld Wonen

Uit de analyse van 22 cases komen de volgende doelen naar voren die inwoners hebben op het leefveld wonen

Werkproces

Een coachingstraject kent verschillende fasen. Die zie je hiernaast. Klik hieronder om meer te lezen over de werkwijze en de opbouw van het team. 

Vaardigheden van coaches en inwoners voor leefveld Wonen

Uit de interviews met coaches en inwoners komen de volgende vaardigheden die binnen het leefveld wonen centraal staan. Per leefveld zijn andere vaardigheden gevonden. Klik hieronder om deze te bekijken.

Please reload

bottom of page