top of page

S A F E H O U S E 

Al 15 jaar werken we vanuit de Uitvoeringsbrigade met groot succes aan het terugdringen van armoede in Nederland. Armoede is vastzitten aan een weerhaak. Eén van die haken is wonen. Wonen in een uniform, betonnen, donker, beschimmeld en lelijk huis, waar geluidsoverlast de norm is. Waar je nauwelijks zelf iets kan creëren of bouwen. Een huis in een versteende omgeving die niet uitnodigt om naar buiten te gaan. Waar meer dan 60% van je inkomen naartoe gaat. Een aanslag op je eigenwaarde en je vermogen om uit achterstand te groeien. Dat is tegenwoordig de woonnorm van een miljoen mensen in Nederland. Wonen kan je leven breken, maar het kan je leven ook máken:

D E   V E R A N D E R I N G 
Wonen is een grondrecht, de bodem van de pyramide van Maslow. We willen laten zien dat een andere manier van wonen én een andere manier van kijken naar wonen mensen kan helpen groeien uit armoede. We hebben onze ervaring en kennis van groeien uit armoede (door bewoners en maatschappij) omgezet in een woonconcept: S A F E H O U S E. Door een serie Safehouses te bouwen en te laten bewonen willen we laten zien welke groei mogelijk is. Deze statement moet voer zijn voor een maatschappelijke discussie over hoe het wonen mensen onnodig gevangen houdt in armoede en hoe dit anders kan. 

S A F E G U A R D I N G
better life
Safeguarding is a term to denote measures to protect the health, well-being and human rights of individuals, which allow people — especially children, young people and vulnerable adults — to live free from abuse, harm and neglect.
SH_Model 12exploded
safehouse_compleet_windmolen_rendered
safehouse_manmetsla_rendered
SH_Model 12
safehouse_vrouwmetbloem_achter_rendered.
SH_M16
SH_Model 2-1
bottom of page